Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Modellista maakt design nieuwe Toyota Prius nog interessanter

De Toyota Prius is nooit echt een schoonheid geweest. Totdat het merk de vijfde generatie liet zien. Het fraaiere design is door huistuner Modellista nog een beetje opgeleukt.

Modellista staat niet bekend om de extreme uitspattingen of bijzondere opties. De tuner houdt het vaak bij wat lipjes en details. Voor echt opvallende tuning kan je beter aankloppen bij bijvoorbeeld Mansory.

Toyota Prius Modellista maakt het model nóg interessanter

Maar als je op wil vallen, koop je natuurlijk ook geen Toyota Prius. Al laten de optionele lampen onderin de bumper direct zien dat het hier om een Modellista gaat. Daarbij zijn de hoeken van de bumper uitgebouwd en voorzien van lampen. Om de auto optisch lager te laten lijken, is er gekozen voor een flinke side skirts onder de portieren. Ook krijgt de Prius grote futuristisch vormgegeven velgen. In de achterbumper vind je een hertekende onderbumper met sierstukken die doen vermoeden dat er uitlaatgassen uitkomen.

Hoewel het uiterlijk een klein beetje is aangepast, verandert de tuner niets aan de techniek van de Toyota Prius. In Nederland is het model enkel te bestellen als plug-in hybride met een 2,0-liter benzinemotor en een elektromotor van 160 pk. Tezamen leveren zijn 223 pk.

Actieradius Toyota Prius Modellista

Of de bumperlipjes en andere opsmuk invloed hebben op de actieradius, is onduidelijk. Al zal dit niet meer dan een paar kilometer zijn. De gewone Prius heeft met zijn 13,6 kWh accupakket een elektrische actieradius van tussen de 70 en 80 kilometer. Bij het vorige model, de vierde generatie, was dit nog maar 50 kilometer.

Gaat een Nederlander dit installeren?

In de lente van 2023 wordt de nieuwe Toyota Prius verwacht. Zou er een Nederlandse koper zijn die de onderdelen van de Japanse tuner op zijn Prius schroeft?

Toyota Nederland blijft trouw aan Prius

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.