Autovisie
Autovisie Nieuws 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Modellen Cadillac binnen tien jaar volledig elektrisch

Cadillac start het volgende decennium als een fabrikant van modellen met een verbrandingsmotor, maar eindigt het decennium als maker van louter elektrische modellen. Dat zegt de vorig jaar aangestelde topman van Cadillac, Steve Carliste.

Cadillac Electric

Het Amerikaanse luxemerk van General Motors heeft momenteel negen verschillende modellen in zijn portfolio, waarvan er spoedig twee afvallen. Allemaal worden ze aangedreven door benzinemotoren. Van elektrificatie is geen sprake. Daar komt in 2022 verandering in, wanneer de eerste elektrische Cadillac verschijnt. Anders dan de eerder geleverde ELR wordt dat model een volledig elektrische auto. Een verbrandingsmotor als range-extender is dus niet aanwezig.

 

Studiemodel

Binnen het leveringsprogramma van moederconcern General Motors is Cadillac uitgekozen tot het leidende merk binnen de elektrificatie van het modellengamma. Het merk liet al eerder een studiemodel van een elektrisch aangedreven Cadillac zien. Die crossover komt in 2022, zoals het er nu naar uit ziet. Twee andere modellen zullen al spoedig na de crossover volgen. De verkoop start in de Verenigde Staten. Andere landen volgen daarna. Cadillac Electric

 

BEV3

De basis voor Cadillacs elektro-auto vormt de zogeheten BEV3-architectuur. General Motors kan op de lay-out verschillende types maken. Waarschijnlijk ligt de focus op SUV’s en Crossovers. Aangezien die carrosserievarianten het populairst wereldwijd zijn. De aandrijflijn is dermate geconstrueerd dat de fabrikant eenvoudig kan kiezen voor een voor- of achterwielaandrijver, of een vierwielaandrijver. Daarnaast biedt het platform flexibiliteit in lengte, breedte en hoogte, zodat met de architectuur en de daarop gebouwde modellen verschillende segmenten kunnen worden bediend.

 

Alternatieven

De komst van het elektrische platform betekent niet dat Cadillac alle investeringen in verbrandingsmotoren stopzet. De fabrikant laat de programma’s naast elkaar lopen, want stel dat de consument de elektrotechniek niet accepteert dan kan het een alternatief bieden. Naar verluidt kiest Cadillac niet voor hybrides, stekkerhybrides of waterstof-aandrijving, ondanks dat enkele jaren geleden Hybrid-versies (Escalade en ELR) werden geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.