Autovisie
Autovisie Nieuws 9 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Modelauto: Porsche 911 Carrera 3.2 Clubsport

Toegegeven, ik heb iets met de Porsche 911. Er zitten er dan ook redelijk wat in mijn collectie 1:43 miniatuurauto’s. Andere schalen verzamel ik eigenlijk niet, maar deze 1:18 van GT Spirit kon ik destijds gewoon niet negeren.

In ruim 50 jaar zijn er talloze varianten en modellen van de iconische Porsche 911 verschenen. De modelreeks die mij het meest doet is het G-model, oftewel die met de harmonicabumpers. Die verscheen in 1974 onder druk van de toen geldende veiligheidsnormen in Amerika, de belangrijkste exportmarkt. De bumpers op deze Porsche moesten een impact op lage snelheid zonder problemen kunnen weerstaan.

Hoe dan ook, het is de 911 uit mijn jeugd, de 911 waarvan ik droom er ooit één te bezitten. Voorlopig zal het echter bij dromen blijven en moet ik het doen met de miniatuurvarianten. Een van de pronkstukken daarin is voor mij deze 911 Carrera 3.2 Clubsport, die in 1:18 gemaakt werd door GT Spirit. Sowieso vind ik wit geweldig staan op de G-911 en dan in combinatie met die rode fuchsen, de striping en de achterspoiler. Normaal hoeft die vleugel voor mij niet zo maar op deze versie hoort ie gewoon. Ik kan er soms zomaar minutenlang bij staan mijmeren. Zo mooi is het model. Ooit…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.