Autovisie
Autovisie Nieuws 12 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi ASX opnieuw onder het mes

Je zou het niet verwachten van een model dat al tien jaar op de markt is, maar de Mitsubishi ASX is opnieuw gefacelift. Het is zelfs de ingrijpendste opfrisbeurt sinds de lancering in 2010.

Ondanks dat de Mitsubishi ASX in de basis aardig op leeftijd is, verkoopt het model wereldwijd nog heel aardig, ook in Europa. Het is de op twee na bestverkochte Mitsubishi ter wereld en dus is het nog geen tijd om het model geheel te vervangen.

Mitsubishi-ASX-2020-3

Grondig vernieuwd

De vernieuwde ASX heeft een compleet nieuwe voorzijde, ontworpen volgens de nieuwste designtaal van Mitsubishi. Het front vertoont veel overeenkomsten met dat van de nieuwe Mitsubishi L200. De achterzijde is wat minder ingrijpend gewijzigd, maar dankzij die nieuwe led-achterlichten en zilverkleurige skidplate oogt het een stuk moderner.

Binnenin is nauwelijks iets veranderd, behalve dat het 8-inch beeldscherm van infotainmentsysteem nieuw is. Het zogenoemde Smartphone-link Display Audio (SDA) systeem met smartphone-connectie is in z’n geheel verbeterd en komt nu (afhankelijk van uitvoering) met geïntegreerde TomTom-navigatie met real-time verkeersinformatie.

Welke versies daadwerkelijk naar Nederland komen, is nog niet bekend. Wel laat Mitsubishi weten dat de ASX voor de Europese markt geproduceerd wordt met een 2,0-liter MIVEC-benzinemotor, gekoppeld aan een handbak of CVT-automaat en met 2WD of 4WD.

De vernieuwde ASX staat als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. De Nederlandse prijzen en geplande marktintroductie worden later bekend gemaakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.