Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Minimalistisch concept: United Nude Lo Res Car

Een strakke lijn over de flank, een subtiele spoiler, wielkasten en zelfs portieren, deze auto heeft het allemaal niet. De United Nude Lo Res Car moet zo minimalistisch mogelijk zijn en juist daarom heeft hij nu een prijs gewonnen.

 

De winnende achtergrond van de United Nude Lo Res Car.

Jaren geleden begon United Nude al met de bouw van een auto. Een Lamborghini Countach werd als uitgangspunt genomen en stukje bij beetje werd het beroemde design van Bertone uitgekleed. De grote luchtinlaten, de buitenspiegels en zelfs de wielen verdwenen allemaal totdat alleen de hoofdlijnen over waren. Wat overbleef doet nog het meeste denken aan de Lancia Stratos HF Zero Concept van Bertone uit 1970, maar waar die auto zichtbaar wielen heeft, zijn ze bij de Lo Res Car verstopt achter de body.

De Lancia Stratos HF Zero Concept van Bertone stond in 1970 op de autoshow van Turijn.

In de periode erna was het stil rondom de Lo Res Car, totdat hij afgelopen weekend weer opdook als prijswinnaar in een competitie voor wallpapers. Inmiddels is de auto voorzien van een elektromotor en de nodige accu’s. Aan de vorm veranderde echter niets. De auto is rijdbaar tot een snelheid van 50 km/h en biedt plaats aan twee personen die achter elkaar kunnen zitten en die in kunnen stappen door de complete body elektrisch omhoog te klappen. Productieplannen zijn er niet, maar gelukkig zijn er wel deze foto’s.

Het stuurwiel van de Lo Res Car is ook minimalistisch, maar niet per se lekker om vast te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.