Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jan 2016

Miniatuurauto: Aston Martin V8 Vantage

Al sinds de Aston Martin DBS uit 1969 ben ik fan van het model. Die eerste originele uitvoering is eigenlijk het mooist, maar ook een latere V8 Vantage weet ik te waarderen. Zeker als daar zo’n fraai 1:18 model van is.

De maker van dat moois is fabrikant GT Spirit die in eerste instantie diverse Porsche-modellen in 1:18 op de markt bracht. Inmiddels ziet GT Spirit dus ook kansen voor andere merken, waaronder deze Aston. Net als bij veel nieuwe modelfabrikanten maakt GT Spirit zijn modellen in resin, een soort kunsthars. Ook kan er niks open zodat een blik onder de motorkap niet mogelijk is. Wel is door de ruitjes een fraai weergegeven interieur zichtbaar.

“Dat er niks open kan, heeft ook zo zijn voordelen”

En dat er niks open kan, heeft ook zo zijn voordelen. Zo is de lijnvoering erg mooi en wordt deze niet verstoord door te grote deurnaden of lelijke scharnieren. Maar het mooist is die afwerking van de lak tot aan alle details. Kijk eens naar dat chroomwerk of die wielen. Echt een sieraad voor de vitrine. En voor zo’n 100 euro is de V8 Vantage uit 1977 redelijk geprijsd. Weer eentje voor de verlanglijst.