Autovisie
Autovisie Nieuws 7 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Mini Remastered: David Brown komt met ‘the new old Mini’

De David Brown Automotive Project 2 – in een eerder persbericht omschreven als ‘The Original Remastered’ – borduurt niet voort op de Speedback GT, maar is wonderwel een ‘continuation’ van de originele Mini. Die zagen we niet aankomen.

m1

Even een stukje achtergrond: David Brown Automotive is bekend van de Speedback GT, een moderne interpretatie van de Aston Martin DB5 / DB6 op basis van de Jaguar XKR (517 pk sterke 5,0 liter V8, 4,6 seconden van stilstand naar 100 km/h). Met deze Mini Remastered gaat het bedrijf echter een heel andere kant op.

“Volgens David Brown zijn er duizend manuren nodig om een Mini om te toveren tot een Mini Remastered”

De Mini Remastered is een originele Mini, die door David Brown helemaal uit elkaar wordt gehaald en daarna weer wordt opgebouwd met nieuwe onderdelen. Daardoor worden de sluitnaden dunner, neemt de torsiestijfheid toe, is de geluidsisolatie beter en wordt de algehele afwerking van de auto fraaier.

Het motortje van de Mini is uiteraard ook niet ontsnapt aan de verbeterdrift van David Brown, waardoor het stukken betrouwbaarder wordt en niet minder dan vijftig procent krachtiger. Daarbij krijgt het interieur een flinke opfrisbeurt. Er is fraai gestikt leer, hout, veel echt aluminium en een modern multimediasysteem.

LEES OOK: ZEVENTIGJARIGE CITROËN IS TERUG… ALS AANGEKLEDE JUMPER

Volgens David Brown zijn er ongeveer duizend manuren nodig om een Mini om te toveren tot een Mini Remastered. Wat dat doet met de prijs van het karretje laadt zich raden. Die is hoog. Hoe hoog, dat horen we op Top Marques Monaco (20 – 23 april), waar de Mini Remastered zijn publieksdebuut beleeft.

https://www.youtube.com/watch?v=wRo4S7nOubc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.