Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse Audi R8 V10 Plus krijgt standaard laserlicht

In Nederland moet je er dik 4700 euro voor bij betalen, maar in de Verenigde Staten krijg je het setje laserlichten vanaf komende zomer gratis op je Audi R8.

Een voorwaarde, je moet wel het topmodel op de prijslijst aanvinken. De verlichting wordt alleen op de V10 Plus leverbaar. Op de ‘standaard’ R8 blijven de laserlampen optioneel verkrijgbaar. Audi bood de voorziening ook al op de vorige generatie van zijn sportwagen aan. De accessoire debuteerde op een speciale editie, die in een beperkte oplage beschikbaar was. De aanwezigheid van de verlichting is eenvoudig te herkennen aan de blauwe gloeit in de koplampbehuizing. De laserspot is boven de 60 km/h beschikbaar en ondersteunt het grootlicht. De lichtopbrengst wordt zowel naast de auto als direct voor de auto versterkt, wat het zicht dus verbeterd.

Audi R8 laserlicht gallery_05Audi Sport

De introductie van laserlicht op de R8 V10 Plus maakt deel uit van enkele aanpassingen die de importeur op de sportwagen doorvoert. Ook anders is het schilde op de grille. De aanduiding ‘Quattro’ maakt plaats voor de nieuwe bedrijfsnaam ‘Audi Sport’. De aanpassing geldt voor zowel de Coupé als Spider, ongeacht de uitvoering. Audi Sport is de nieuwe naam voor Quattro GmbH, de dochteronderneming die verantwoordelijk is voor de RS en R8-modellen. De naamsverandering werd vorig jaar doorgevoerd, nadat het bedrijf een nieuwe CEO aanstelde. Met Audi Sport wil Audi zich duidelijker profileren naast Mercedes-AMG en BMW’s M GmbH.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.