Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mini Countryman ook als ‘offroadman’

Best leuk en aardig, de deelname van Mini aan de Dakar-rally, maar op dit moment is er geen link tussen de rally-activiteiten van het Engelse merk naar de productie-auto’s. Maar daar schijnt verandering in te komen, nu Mini de tweede generatie Countryman heeft voorgesteld.

Mini Countryman

De nieuwe Countryman zal er in een opgeruigde uitvoering komen, zo geeft het Engelse AutoCar aan. Het gaat om een variant die meer offroad-looks heeft dan de reguliere types. Mini schijnt te werken aan bodemplaatbeschermdelen, grote schijnwerpers en grotere veerwegen. Doordat de auto hoger op de wielen komt te staan, zal er ook een afwijkend setje banden komen. Daarnaast tekent de designafdeling een vers setje bumpers, dat voor een stoerdere uitstraling moet zorgen.

Geen hardcore

De variant is echter niet bedoeld als tegenhanger voor een Jeep Wrangler of Land Rover Defender. Door het offroadpakket kan de Countryman naast de geplaveide weg rijden, maar niet door de woestijn tijdens de Dakar-rally. Vierwielaandrijving wordt sowieso op de Countryman, die hier als Cooper S All4 is afgebeeld, aangeboden.

SUV

Een offroadpakket past beter bij de tweede generatie dan bij de eerste Countryman. De fabrikant heeft het nieuwste model compleet hertekend. De nieuwkomer is langer, breder en hoger dan voorheen, wat hem meer de uitstraling van een SUV moet geven. Mini noemt het model nu ook heel nadrukkelijk SUV, terwijl de fabrikant het model op de ene markt als hatchback, de andere markt crossover en weer andere markt SUV noemde.

Februari

Wanneer Mini de offroadversie lanceert, is niet bekend. Het Engelse merk besteedt de productie van de Countryman uit aan het Nederlandse VDL Nedcar, dat 2 november in Born de eerste exemplaren van de band laat rollen. De levering aan de kopers start in februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.