Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Minder pijn aan de pomp! Diesel eindelijk weer goedkoper dan benzine

De brandstofprijzen zijn aan het zakken. Op het moment van schrijven ligt de adviesprijs van een liter benzine op 2,10 euro. Diesel is voor de eerste keer in lange tijd weer goedkoper, met een adviesprijs van 2,09 euro. Hoe kan dat?

Op pakjesavond, 5 december dus, gaat het Europese boycot op Russische olie in. In de afgelopen tijd hebben brandstofproducenten zich daarop voorbereid door hun voorraden te vergroten, wat extra kosten met zich meebracht, die werden doorberekend aan de klant. Russische olie wordt vaak gebruikt om diesel te produceren.

Diesel nog niet overal goedkoper

UnitedConsumers, dat de landelijke adviesprijzen bijhoudt, denkt dat de literprijzen nu dalen omdat de brandstofproducenten klaar zijn met hun voorbereidingen op het EU-boycot. Al zal de prijs van diesel bij sommige tankstations mogelijk nog even hoger blijven. Pomphouders moeten eerst nog van hun eerder ingekochte, duurdere diesel af.

Franse stakingen speelden ook rol

Overigens heeft niet alleen het aanstaande boycot op Russische olie gezorgd voor een stijging van de dieselprijs. Ook de stakingen bij Franse oliemaatschappijen waren een grote factor. Frankrijk moest daardoor brandstof uit het buitenland halen en dat dreef de prijs op. De stakingen zijn alweer een paar weken voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.