Autovisie
Autovisie Nieuws 4 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Minder dan de helft Mercedes-dealers gaat EQ verkopen

Mercedes-Benz gaat zijn elektrische EQ-modellen niet via alle dealers aanbieden. Speciaal voor de nieuwe types zijn er EQ-dealers aangesteld, maar dat zijn er slechts 30 in Nederland.

Het nu aangestelde EQ-netwerk omvat minder dealerpunten dan het bestaande Mercedes-dealercorps. Waar Mercedes nu 70 verkooppunten voor zijn producten heeft, krijgt minder dan de helft ook de EQ-types onder hun hoede. In heel de Benelux kunnen overigens exact 65 vertegenwoordigers zich opmaken voor de komst van de elektrische Mercedes-modellen.

Werkplaatsuitrusting

De bedrijven zullen de verkoop, het onderhoud en de reparatie van de EQ’s gaan doen. Daartoe dient fors geïnvesteerd te worden in de werkplaatsuitrusting en laadpalen.Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 007

EQ Boost

De introductie van de EQ-modellen maken deel uit van de elektrificatie van het modellengamma. In 2022 wil Mercedes meer dan 130 varianten bieden, waarbij voor het ene model voor een 48V-boordnetsysteem met EQ Boost wordt gekozen, voor een ander voor plug-in hybride en weer anderen voor een volledige elektrische aandrijving. Uit laatstgenoemde categorie is er bijvoorbeeld al de Smart Fortwo EQ. Binnenkort volgt de Mercedes EQC. Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 009

Elektromerk

De elektromodellen moeten in 2025 ongeveer 15 tot 25% van de verkoop van Smart en Mercedes bepalen. Smart zal per januari een merk zijn van volledig elektrische auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.