Autovisie
Autovisie Nieuws 4 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Minder dan de helft Mercedes-dealers gaat EQ verkopen

Mercedes-Benz gaat zijn elektrische EQ-modellen niet via alle dealers aanbieden. Speciaal voor de nieuwe types zijn er EQ-dealers aangesteld, maar dat zijn er slechts 30 in Nederland.

Het nu aangestelde EQ-netwerk omvat minder dealerpunten dan het bestaande Mercedes-dealercorps. Waar Mercedes nu 70 verkooppunten voor zijn producten heeft, krijgt minder dan de helft ook de EQ-types onder hun hoede. In heel de Benelux kunnen overigens exact 65 vertegenwoordigers zich opmaken voor de komst van de elektrische Mercedes-modellen.

Werkplaatsuitrusting

De bedrijven zullen de verkoop, het onderhoud en de reparatie van de EQ’s gaan doen. Daartoe dient fors geïnvesteerd te worden in de werkplaatsuitrusting en laadpalen.Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 007

EQ Boost

De introductie van de EQ-modellen maken deel uit van de elektrificatie van het modellengamma. In 2022 wil Mercedes meer dan 130 varianten bieden, waarbij voor het ene model voor een 48V-boordnetsysteem met EQ Boost wordt gekozen, voor een ander voor plug-in hybride en weer anderen voor een volledige elektrische aandrijving. Uit laatstgenoemde categorie is er bijvoorbeeld al de Smart Fortwo EQ. Binnenkort volgt de Mercedes EQC. Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 009

Elektromerk

De elektromodellen moeten in 2025 ongeveer 15 tot 25% van de verkoop van Smart en Mercedes bepalen. Smart zal per januari een merk zijn van volledig elektrische auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.