Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Milde facelift voor Peugeot 308 te vroeg naar buiten

Een opfrisbeurt, zo kun je de aanpassingen aan de Peugeot 308 het beste noemen. De Auto van het Jaar 2014 profiteert niet van de techniek van de Auto van het Jaar 2017, blijkt uit deze ‘gelekte’ afbeeldingen.

Peugeot 308 leaked photos - Forum-Peugeot - Autovisie.nl

Nieuwe neus

Op een groot Frans Peugeot-forum verschenen vandaag deze afbeeldingen van de vernieuwde Peugeot 308. Aangezien de resolutie niet denderend is, zullen we de belangrijkste verschillen even doornemen: de grille is aangepast en nu iets prominenter, de bumper heeft grotere openingen en aangepaste mistlampen en de koplampen hebben andere LED-dagrijverlichting. Ingrijpend? Nee. Over de achterkant kunnen we door de kwaliteit van de foto’s weinig zeggen, maar de bumper lijkt iets scherper en de achterlichten hebben andere LEDs.

Geen 3008 van binnen

Eigenlijk zijn de aanpassingen aan de magere kant, zeker als je het interieur van de vernieuwde Peugeot 308 gaat bekijken. De C-segmenter krijgt niet het fraaie digitale instrumentarium van zijn grotere broer, de 3008. Ook het scherm van het infotainmentsysteem blijft zoals het was. Ook het (misschien wel te) minimalistische dashboard blijft zoals het was en krijgt niet de knoppen uit de 3008. Dat Peugeot de 308 een opfrisbeurt geeft is te begrijpen. Grote concurrent Volkswagen heeft de Golf immers ook net onder handen genomen. Waar die auto juist in het interieur aangepakt werd, laat Peugeot daar wat liggen.

Diesel

Op het gebied van motoren is er uiteraard nog niets bekend. Dat komt ongetwijfeld binnenkort, als de auto officieel wordt gepresenteerd. De kans is groot dat de 308 een nieuwe 1,5 liter dieselmotor van PSA krijgt. Die motor komt in meerdere smaken en vervangt de huidige 1.6. Reken op een variant met 100 en 120 pk.

Onthulling

De vernieuwde Peugeot 308 moet dit najaar al de weg op gaan. Dat betekent dat de onthulling ergens de komende maanden plaats zal vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.