Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2017

Mercedes-Benz komt sneller met meer elektrische auto’s

Tien elektrische modellen in 2025. Die belofte maakte Mercedes-Benz op de Autosalon van Parijs afgelopen jaar. Maar zo lang laten de Duitsers het niet duren.

Generation EQ

2022

In Stuttgart wordt de druk opgevoerd. Niet in 2025, maar al in 2022 moet je naar de Mercedes-Benz dealer kunnen gaan voor tien verschillende elektrische modellen. De meeste van die auto’s zullen onder het speciale EQ-sublabel worden gelanceerd. Tot op heden is er slechts één model gepresenteerd, de Generarion EQ. Dit wordt ook het eerste zelfstandige EQ-model. Mercedes-Benz ziet namelijk ook dat de vraag naar SUV’s alleen maar toeneemt. Vanaf volgend jaar zal hij in productie gaan en hij zal iets groter worden dan de Mercedes GLC.

LEES OOK: MERCEDES-BENZ GENERATION EQ TRAPT ELEKTROLABEL EQ AF

Meer SUV’s

Het platform van de Generation EQ is modulair en dus in alle mogelijke maten te maken. Reken naast de SUV dan ook op een sedan en nog meer SUV’s. Op termijn moeten er ook bedrijfswagens van komen. In alle gevallen zijn de accu’s in de bodem verwerkt en is er een elektromotor voor de voor- of achterwielen. Ook vierwielaandrijving is mogelijk, zoals al gedemonstreerd in de Generation EQ. Dat model heeft twee elektromotoren van elk 204 pk en 350 Nm. Daarmee is de auto goed voor 408 pk en 700 Nm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.