Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit rijdende paasei kun je binnenkort in Nederland tegenkomen

Autoliefhebbers zien gelijk de overeenkomsten tussen deze Microlino en de klassieke BMW Isetta. En inderdaad, de ontwerpers van het elektrische stadskarretje hebben de mini-Duitser van weleer als voorbeeld genomen.

De Microlino – die wordt gebouwd door het Zwitserse Micro Mobility Systems – werd meer dan vijf jaar geleden al onthuld en komt nu ook echt naar Nederland. Louwman, importeur van onder meer Toyota en Lexus, gaat het guitige autootje hier verkopen.

Geen brommobiel! Microlino is een volwaardige auto

Kun je de Microlino vergelijken met de Opel Rocks-e? Een beetje. Het grote verschil is namelijk dat de Opel een brommobiel is, met een topsnelheid van 45 km/h, en de Microlino een redelijk volwaardige auto.

Microlino
(Afbeelding: Microlino)

Topsnelheid van 90 km/h en range van 230 kilometer

Hij wordt aangedreven door een 17 pk en 89 Nm sterke elektromotor, die goed is voor een topsnelheid van 90 km/h. Het basismodel heeft een 6 kWh-batterij en een range van 95 kilometer. Kiezen voor eentje met 10,5 of 14 kWh-accu kan ook. Dan kom je respectievelijk 175 of 230 kilometer ver.

Instappen gaat via de openzwaaiende voorkant

De Microlino is slechts 2,5 meter lang (vergelijkbaar met een Smart Fortwo) en biedt plaats aan twee mensen en maximaal 230 liter bagage (dat is verrassend veel). Instappen doe je via de voorkant, die in zijn geheel openzwaait, net als bij de BMW Isetta.

Microlino
(Afbeelding: Microlino)

Na de zomervakantie al op de markt in Nederland

Volgens Louwman komt de kleine elektro-Zwitser nog dit jaar op de markt, naar verwachting na de zomer al. Wat de moderne bubble car gaat kosten, is niet bekend. We verwachten een prijs van tussen de 18.000 en 22.000 euro. En die is dus niet mals…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.