Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Mercedes prikt datum voor publieksdebuut GLA

Wie denkt dat met het publieksdebuut van de GLB op de IAA-autoshow in Frankfurt vorige week, de familie van de A-Klasse compleet is, heeft het mis. Er ontbreekt nog één model. De Mercedes GLA wordt spoedig voorgesteld.

MERCEDES GLA
Computerillustratie Schulte Design

Mercedes-Benz kiest voor het publieksdebuut van de GLA voor de Autosalon van Brussel, zo onthult de Belgische website Autowereld.be. Het is niet voor het eerst dat Mercedes de Brusselse autoshow een wereldprimeur gunt, maar vaak mocht de importeur het publieksdebuut niet als zodanig communiceren. De eer werd dan toegespeeld aan de North American International Auto Show in Detroit, die tegelijkertijd of soms nota bene iets later voor het publiek opende.

CLA

Afgelopen editie mocht de Belgische importeur er de CLA tonen aan geïnteresseerden. De auto stond in een zogeheten black box en niet open en bloot op de stand. Slechts onder toezicht mocht de vierdeurs coupé toen getoond worden aan geïnteresseerden. De primeur had in Amerika plaats en de officiële Europese première vond vervolgens twee maanden later op de Autosalon van Genève plaats.

Trouw aan concept

De nieuwe GLA is de tweede generatie. Hij blijft zijn crossover-concept trouw, te meer de rol van de SUV inmiddels wordt ingenomen door de grotere en ruimere GLB. De opgehoogde hatchback komt volgend jaar lente op de markt. Het huidige model is dan bijna zes jaar oud.

Familie

Wanneer de GLA op de markt komt, is het precies twee jaar geleden dat de eerste loot aan de A-Klassestam werd geïntroduceerd. De vijfdeurs hatchback trapte af. Vervolgens introduceerde Mercedes-Benz enkele maanden later de B-Klasse en de vierdeurs A-Klasse in twee wagenlengtes. De CLA volgde als vierdeurs Coupé, waarna het de beurt was aan de CLA Shooting Brake. De meest recente toevoeging is de GLB, een variant die net als de sedan niet eerder deel uitmaakte van de A-familie. Met de GLA heeft Mercedes’ zijn productoffensief voor het C-segment nog niet afgerond. In 2020 stelt Mercedes nog de elektrisch aangedreven EQA voor.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.