Autovisie
Autovisie Nieuws 19 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

DS 9 laat zich zien

Het duurt nog even voordat DS zijn leveringsprogramma in Europa uitbreidt met zijn eerste sedan, maar dat de auto klaar staat, bewijzen deze foto’s. De plaatjes zijn geschoten in China. Niet geheel toevallig, want de DS 9 wordt daar eind november voor het eerst officieel getoond.

DS 9

De Franse autobouwer presenteert de DS 9 op de autoshow Guangzhou Auto Show. Dat China het podium voor het internationale debuut vormt, is niet gek. De verkoopstart van de DS 9 wordt namelijk afgetrapt in China. De sedan zal bovendien in het Aziatische land van de band rollen. Wanneer de levering in Europa begint, is nog niet bekend. Mogelijk stelt de autobouwer de limousine begin volgend jaar in ons continent voor, waarna de verkoop enkele maanden later van start gaat. De fabrikant doet nog geen uitspraken over toekomstige modellen.

Twee modellen

De 9 vormt het topmodel van de DS-familie. Momenteel bestaat het programma uit twee SUV’s, de 3 Crossback en 7 Crossback. Naast deze hoge modellen breidt DS de familie uit met twee sedans, waarvan de 9 de eerste is. Een echt origineel model is de 9 niet. Hij is gebaseerd op de 508 van Peugeot, maar dan de Chinese sedan-variant. Dat model is, zoals Autovisie als eerste wereldkundig maakte, een vierdeurs sedan met korte achterklep en langere wielbasis. De DS 9 krijgt exact dezelfde lijnvoering als de Chinese Fransoos. Dat betekent een lengte van over de 4,90 meter.

DS-huisstijl

Uiteraard verschilt de aankleding van de DS-versie ten opzichte van de 508 wel enorm. DS kiest voor luxer ogende materialen, andere stoelen en chroomafwerking. Grille, lichtunits en afwerking zijn natuurlijk aangepast aan de DS-huisstijl. DS 9

Het is overigens niet voor het eerst dat een Peugeot 508 als basis voor een zustermerk wordt gebruikt. De in China geleverde Citroën C6 is net als de DS 9 een aangepaste 508, zij het op basis van de eerste generatie.

Plug-in hybrideversie

Dat de aandrijflijnen identiek zijn, spreekt voor zich. Het concern bouwt zijn motoren en transmissies voor alle vier de merken. In de DS 9 komt naast de 1.6-versie met een plug-in hybrideversie, zoals die binnenkort in de 508 voor Europa verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.