Autovisie
Autovisie Nieuws 6 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

In het nieuw: Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabriolet

De Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabriolet hebben een facelift gekregen. En dat zie je eigenlijk alleen goed bij de AMG-versies. Die krijgen het betraliede Hannibal Lector-smoelwerk van de Mercedes-AMG GT R mee.

Verder zijn de machines vooral op uiterlijke details gewijzigd. Het meest opvallend zijn misschien wel de oled-achterlichten die de Coupé en Cabriolet nu hebben. Deze bestaan aan weerszijden uit 33 flinterdunne oled-elementjes. In het interieur vinden we nu een breder instrumentarium terug, de Wide Cockpit, zoals Mercedes-Benz dat noemt. Een geinige feature (gimmick?) is verder nog het Energizing Comfort Control. Een systeem dat zaken als de airconditioning, audio-installatie, parfumering, sfeerverlichting en stoelmassage inzet om de bestuurder bijvoorbeeld te ontspannen.

4,0 liter biturbo V8

En toch, het belangrijkste nieuws bevindt zich waarschijnlijk onder de motorkap. De S 400 en S 500 bestaan niet meer en zijn vervangen door de S 450 (biturbo V6 met 367 pk) en S 560 (biturbo V8 met 469 pk). Op AMG-gebied verandert ook het een en ander. De S 63 verliest zijn 5,5 liter biturbo V8 en krijgt daar een 4,0 liter-unit voor terug. Het vermogen gaat naar 612 pk en het koppel komt op 900 Nm uit. Nu is er dus nog minder reden om voor de S 65 te gaan. Zijn 6,0 liter biturbo V12 blijft 630 pk en 1000 Nm leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.