Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Mercedes-Benz niet meer op Detroit Motor Show’

Mercedes-Benz slaat in januari 2019 mogelijk de Detroit Motor Show over. Jaguar, Land Rover, Mazda, Porsche en Volvo hadden al eerder besloten de Amerikaanse autobeurs over te slaan.

CX072_7B21_9

“De G-Klasse was dit jaar het perfecte product om [in Detroit] te lanceren”, vertelde een bron binnen Mercedes-Benz  aan Automotive News. “Maar de kans dat we volgend jaar januari in Detroit zullen staan is heel klein. We moeten kijken of de beurs in ons introductieschema past.”

Niet meer van deze tijd

Een andere bron trekt dat laatste in twijfel. “We komen altijd wel met nieuwe modellen op de markt, dus dat is niet de reden. Autobeurzen zijn ooit bedacht om klanten de gelegenheid te geven om in één dag verschillende auto’s te vergelijken, maar dat is niet meer van deze tijd.”

Effectievere manieren

In de afgelopen jaren zijn autofabrikanten steeds kritischer naar hun deelname aan autobeurzen gaan kijken. Een marketingbudget kan maar één keer worden uitgegeven en er zijn inmiddels effectievere manieren om publiciteit te genereren dan tentoonstellingen.

Arnold Schwarzenegger

In januari pakte Mercedes-Benz groot uit in Detroit voor de lancering van de nieuwe G-Klasse. Het merk huurde een historische theater in de stad af en schakelde de hulp in van Arnold Schwarzenegger, acteur en voormalig gouverneur van Californië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.