Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Opper-SUV gaat definitief Rolls-Royce Cullinan heten

Een ‘well, duh!’-persbericht van Rolls-Royce vandaag. De aankomende SUV van het merk – nee, we gaan dat ding niet aanstellerig ‘high-sided vehicle’ noemen – gaat Rolls-Royce Cullinan heten. Maar dat wisten we al lang natuurlijk.

RRMC_RR31 Snow_3

En dat moet Rolls-Royce-baas Torsten Müller-Ötvös toch ook toegeven. “We hebben de naam Cullinan verborgen in de openbaarheid”, zegt hij, “want we onthulden de auto jaren geleden al als ‘Project Cullinan’. Het is de naam die het beste bij ons buitengewone nieuwe product past. De Cullinan is een auto van foutloze kwaliteit. Net als de Cullinan-diamant, de grootste ongeslepen diamant ooit gevonden.”

Gecamoufleerde Q7

Rolls-Royce staat erop dat we de Cullinan geen SUV noemen, maar ‘high-sided vehicle’. Misschien omdat de nieuwe Rolls weinig ‘Sports’ en ook niet echt ‘Utility’ is. “De Cullinan is perfect en briljant”, aldus Müller-Ötvös, die vorig jaar augustus nog een sneer uitdeelde aan de Bentley Bentayga. “Je wilt niet een gecamoufleerde [Audi] Q7 in dit segment”, zei hij. Oké, maar dan is de Rolls-Royce Ghost toch gewoon een vermomde BMW 7 Serie?

Twinturbo V12

Over de aandrijflijn van de Cullinan is officieel nog niets bekend, maar reken er maar op dat we de 6,75 liter twinturbo V12 uit de Phantom in de vierwielaandrijver gaan terugzien. Komt er een hybridevariant? Waarschijnlijk niet. Rolls-Royce heeft vorig jaar geroepen hybridetechniek over te slaan en in de toekomst direct naar een volledige elektrische aandrijflijn over te stappen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.