Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz A-Klasse Sedan heeft CLA-achtige lijnen

Lijkt een vrij compacte sedan, deze nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse Sedan, maar hij is zowaar net zo lang als, ietsje breder en zelfs hoger dan de allereerste C-Klasse (1993 – 2000). Op termijn krijgt het model ook nog gezelschap van een CLA.

Wat op zich vrij wonderlijk is, want deze A-Klasse Sedan heeft best wat trekjes van de eerste CLA, zoals zijn ‘boogvormige’ daklijn en zijn korte, aflopende achterzijde. Hoe dan ook, de A-Klasse Sedan bestond al een tijdje, maar dan als langere L-variant in China. Vanaf eind dit jaar komt hij, in de ‘korte’ uitvoering, ook in Europa op de markt.

Langer dan hatchback

Zoals gezegd, qua maatvoering komt hij overeen met de allereerste C-Klasse. De A-Klasse Sedan is 4,55 meter lang, 1,79 meter breed, 1,45 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,73 meter. Hij is daarmee langer dan de hatchback, heeft de gelijke wielbasis en is iets korter dan de Chinese A-Klasse L Sedan. In zijn bagageruimte kan 420 liter mee, wat flink minder is dan in de CLA.

Dubbele koppeling

Als de A-Klasse Sedan leverbaar wordt, is hij er als A 200 (163 pk en 250 Nm) en A 180d (116 pk en 260 Nm). Beide hebben standaard een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De A-Klasse Sedan heeft halogeen koplampen met led-dagrijverlichting en rolt op 16 inch wielen, maar led-koplampen en wielen tot en met 19 inch zijn ook leverbaar.

Drie interieurs

Iedere uitvoering heeft het MBUX-infotainmentsysteem van Mercedes-Benz, maar de cockpit is er in drie uitvoeringen: met twee 7 inch displays, met één 7 inch display en één 10,25 inch display en met twee 10,25 inch displays. Uiteraard is er een hele rits aan veiligheidssystemen te krijgen, zoals een remassistent, noodstopassistent en een spoorassistent.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.