Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Méganepower voor Renault Clio R.S. 16

Dit is de krachtigste Renault Clio R.S. ooit. Renault heeft namelijk de 275 pk sterke aandrijflijn van de Mégane R.S. 275 Trophy-R in de Clio R.S. 16 gehangen. Er is alleen één ‘maar’: het is nog een concept.

3_Renault_Clio_RS_16_Autovisie.nl

Uitgeklopt

De Renault Clio R.S. 16 is zes centimeter breder dan de standaard auto. De wielkasten zijn flink verbreed en bieden nu plaats aan 19 inch wielen die speciaal voor de auto zijn ontwikkeld. Ook de voorbumper is aangepast en kreeg een andere splitter, die bij 200 km/u voor 40 kg meer neerwaartse druk moet zorgen.

1_Renault_Clio_RS_16_Autovisie.nl

R.S. 16

De snelle Clio leent niet alleen de 2,0 liter turbomotor en handgeschakelde zesversnellingsbak van de Mégane R.S. 275 Trophy-R, maar heeft ook de remmen en dempers van die auto. Het chassis is op meerdere punten verstevigd, net als bij de Clio R3T rallywagen en de achterwielophanging leent hij ook van de rallywagen. Zijn naam is daarentegen weer een verwijzing naar de R.S. 16 Formule 1-racewagen, die dit weekend in Monaco in actie komt. De Clio beleeft ook meteen zijn publieksdebuut tijdens het Grand Prix-weekend.

LEES OOK: NIEUWE RENAULT GRAND SCÉNIC IS LANGER, HOGER, BREDER

Concept

Renault heeft nog geen prestaties bekendgemaakt van de auto, maar met 275 pk (+75 pk) en 360 Nm (+100 Nm) kun je er vanuit gaan dat hij een flink stuk sneller is dan de standaard Clio R.S.. Die auto gaat van 0-100 km/u in 6,7 tellen. De 220 pk sterke R.S. Trophy doet het in 6,6 tellen. Renault heeft het niet over productieplannen, dus voorlopig zullen we het met deze Concept moeten doen.

2_Renault_Clio_RS_16_Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.