Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mei 2016

Bosch werkt aan elektrische kart

Naast Formule 1 is er nu ook Formule E, de elektrische topklasse in de motorsport. Nu lijkt het erop dat er ook een elektrische instapklasse komt met deze elektrische kart van Bosch.Bosch elektrische kart - Autovisie.nl -2

Twee elektromotoren heeft hij, de Bosch e-kart. Ze produceren maximaal een gecombineerde 27 pk. Indrukwekkender is het koppel van 300 Nm, dat vanaf nul toeren maximaal naar de achterwielen wordt gestuurd. De elektrische kart gaat in minder dan vijf seconden naar 100 km/u en houdt er pas bij 130 km/u mee op. Daarmee moet je in bijvoorbeeld een Ford Focus RS aardig je best doen om hem van nul naar honderd bij te houden, ook al heeft die auto 350 pk.

Bosch elektrische kart - Autovisie.nl

48 volt

De elektromotoren krijgen stroom van een kleine 48 volt Lithium-Ion accu. Die wordt ook weer bijgeladen door te remmen. Bosch heeft de techniek in eerste instantie bedacht voor personenwagens, om zo een kleine verbrandingsmotor bij te staan bij inhaalmanoeuvres. Zo is er tijdelijk bijna 14 pk en 150 Nm extra beschikbaar, een flinke boost voor veel kleine auto’s.

LEES OOK: STOFZUIGERBOUWER DYSON GAAT IN ELEKTRISCHE AUTO’S

FIA

De elektrische kart is echter volledig ontwikkeld met de FIA en de Duitse autosportbond als voorbeeld van een mogelijke instapklasse in de motorsport. Zo zouden meer jonge coureurs in aanraking kunnen komen met (geëlektrificeerde) autosport.

 

Reageer op artikel:
Bosch werkt aan elektrische kart
Sluiten