Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 5 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

McLaren GT krijgt subtiele maar doeltreffende behandeling van Novitec

De McLaren GT is de eerste echte Grand Tourer van de Britse fabrikant, die qua prestaties al bij de concurrenten wegloopt. Toch vond Novitec het nodig om de toegankelijke McLaren aan te passen.

Novitec noemt de McLaren GT namelijk een excellente auto om een Novitec-behandeling te geven. Dat heeft vooral te maken met de set-up van de McLaren. De middenmotor, twee bagageruimtes, een ruimer interieur en een lichtgewicht constructie zorgen samen met de twin-turbo V8 voor een bijzondere, maar toegankelijke rijbeleving. Kan Novitec de McLaren GT nóg aantrekkelijker maken?

Novitec McLaren GT

Windtunnel

Novitec ontwikkelt de aerodynamische delen die ze op de Brit monteren uiteraard in de windtunnel. Dus de onderdelen van de tuner krijgen daadwerkelijk een functie op de Novitec McLaren GT. Zo zorgt de tweedelige splitter op de voorbumper ervoor dat de neus op het asfalt wordt gedrukt. En dat zorgt weer voor meer stabiliteit op hoge snelheden. De koolstofvezel opzetstukken die de luchtinlaten omringen optimaliseren de luchtstroom naar de radiatoren en de voorremmen.

Novitec McLaren GT

De zijskirts laten de auto visueel lager bij de grond staan, en de sportvering brengt de McLaren daadwerkelijk dichter (25 millimeter) bij de grond. De ronde koolstofvezel inlaten op de zijkant van de auto dirigeren koele lucht met meer precisie naar de motor. De koolstofvezel spoiler op de achterkant van de Novitec McLaren GT zorgt voor meer downforce, zodat-ie op het circuit nog harder door de bochten kan. De door Vossen gesmede wielen meten 20-inch voor en 21-inch achter, en maken de subtiele Novitec-behandeling af.

Meer vermogen, betere prestaties

De standaard McLaren GT levert al zeer goede prestaties. De vierliter V8 produceert maar liefst 620 paardenkrachten en 630 Newtonmeters aan koppel. Nul naar honderd doet de Britse GT in 3,2 seconden, en de topsnelheid ligt op 326 km/h. Dankzij wat aanpassingen aan de injectie en de turbodruk en een nieuw uitlaatsysteem levert de Novitec McLaren GT 87 pk en 84 Nm extra. Het totaalvermogen komt dus op 707 pk en 714 Nm. Dankzij die extra kracht doet de McLaren nul naar honderd in 3,0 seconden. De topsnelheid ligt nu op 333 km/h. De roestvrijstalen sportuitlaat produceert een sportievere klank tijdens het rijden, wat de Novitec McLaren GT nog aantrekkelijker maakt.

Novitec McLaren GT

Het interieur kan bij Novitec geheel naar wens worden aangepast, dus op dat vlak is het maar net wat de klant wil hebben. Met keuze uit verschillende kleuren, stijlen en materialen is het interieur van de Novitec McLaren GT op veel manieren aan te kleden.

Novitec McLaren GT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.