Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 9 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

McLaren BP23 loopt nog harder dan de F1!

Het hoge woord is eruit. De nieuwe hypercar van McLaren, die momenteel onder de codenaam BP23 wordt ontwikkeld, wordt de allersnelste straatauto van het Engelse sportwagenmerk.

McLaren BP23_March 2018_three-seat cockpit overview

Snelste straatauto van McLaren

McLarens CEO Mike Flewitt maakte het nieuws aan de vooravond van de autoshow in Genève (8-18 maart) bekend. Mocht de McLaren-baas zijn claim waar maken, dan dient de BP23 (afkorting van Besproke Project 2, 3-zitter), dan zal de topsnelheid van de hypercar boven de 391 km/h liggen. De snelste McLaren tot nu toe is de F1 uit de jaren negentig. McLaren BP23_March 2018_driver view

Driezitter

De BP23 is de virtuele opvolger van de legendarische F1. De sportcoupé zal hetzelfde karakter als de F1 krijgen. Het is een comfortabele, luxe sportcoupé die in staat is een enorm prestatieniveau neer te zetten. De twee bieden beide driezitplaatsen, die in omgekeerde V-vorm staan.

McLaren BP23 interior mule

Afgekocht

Net als van de F1 zullen er van de BP23 precies 106 exemplaren gemaakt worden. Overigens was de geplande oplage van de F1 destijds 300 stuks. Doordat de sportcoupé was voorzien van een BMW-motor en McLaren voor de Formule 1-activiteiten in zee ging met Mercedes-Benz werd de productie voortijdig beëindigd. Mercedes betaalde de Engelse autobouwer om het project niet af te ronden!

Zie ook: Waarom McLaren toch een raceversie van de F1 ontwikkelde

mclaren-bp23-promo-2

Radar

McLaren was van plan om deze maand de komst van de BP23 wereldkundig te maken, maar dankzij een paar enthousiaste klanten werd al in 2016 bekend dat de Engelse sportwagenbouwer met de hypercar zou komen. Het bedrijf kon niet langer het project onder de radar houden.

Lees ook: iedereen kan een McLaren BP23 kopen

1McLaren BP2304629mclaren

Januari 2020

De 106 kopers krijgen voor de jaarwisseling de auto te zien. De productie start vervolgens in januari 2020. De BP23 wordt op dezelfde productielijn gebouwd als de Senna, waarvan de 500 stuks tussen juni 2018 en december 2019 worden geproduceerd. McLaren zal, zoals Autovisie al eerder onthulde, de 106 hybridesportwagens in zo’n twaalf maanden vervaardigen. Daarna wil het Engelse merk een volledig elektrische hypercar lanceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.