Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 9 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

McLaren 675LT loopt hard

McLaren heeft weinig moeite om de 675LT te verkopen. Wereldwijd heeft de fabrikant al een belangrijk deel van de oplage van slechts 500 stuks verkocht. In Nederland staat de teller inmiddels op zes exemplaren. En dat terwijl de prijs van de sportcoupé een ton hoger ligt dan die van de 650S!

De McLaren 675LT schittert momenteel op de Autosalon van Genève, waar de sportwagen als wereldprimeur werd onthuld. De uitvoering is een speciale editie. Slechts 500 stuks zullen het levenslicht zien. McLaren levert de uitvoering alleen als coupé. Een Spidervariant is uitgesloten, zo meldt de autobouwer. De 675LT heeft een tot 675 pk opgevoerde V8-motor met dubbele turbo, waarbij het blok grotendeels opnieuw is opgebouwd. Ook het exterieur van de sportcoupé is afwijkend aan dat van de 650S. De sportwagen beschikt onder andere over een bredere achterspoiler, de Airbrake.

Prijzige opties

McLaren vraagt € 387.750,- voor de sportcoupé in Nederland, wat maar liefst 100.000 euro meer is dan de 650S Coupé! Maar daar blijft het voor de meeste kopers niet bij. Wie met de pen nog wat opties op de accessoirelijst aanvinkt, komt eenvoudig op een bedrag van vier ton of meer uit. Voor het Carbon Exterior Upgrade Pack vraagt de fabrikant al 9.500 euro. Het Club Sport Pack vergt een investering van 6.130 euro, maar dan krijg je wel een titanium rolkooi, vierpuntsgordels en een brandblusser. Voor maar liefst 26.810 euro levert McLaren het Chris Goodwin Pack, bestaande uit zowel het Carbon Exterior Upgrade Pack als het Clubsport Pack met onder andere oranje remklauwen, ultra-lichtgewicht wielen in Stealth-design en een zwart/oranje alcantara interieurafwerking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.