Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazzanti komt met 1.000 pk sterke Evantra

Millecavalli betekent letterlijk ‘duizend paarden’ in het Italiaans. Daarmee verklapt de Italiaanse sportwagenfabrikant Mazzanti ook meteen het vermogen van de allersterkste Evantra ooit.

Mazzanti Evantra Millecavalli - Autovisie.nl -2

25

De Evantra werd vijf jaar geleden voor het eerst aan de wereld getoond. Inmiddels rijden er zo’n twintig exemplaren van de auto rond. Mazzanti bouwt er dan ook slechts vijf per jaar in de Italiaanse stad Pontedera. Het moet de krachtigste straatlegale hypercar van Italië worden, met een vermogen van 1.000 pk. Om dat te bereiken gebruikt de kleine fabrikant geen elektromotoren, maar wordt het 7,0 liter V8 blok opgeboord tot 7,2 liter en voorzien van twee turbo’s.

1.200 Nm

De nieuwe achtcilinder laat maximaal 1.200 Nm los op de achterwielen. Gecombineerd moet het ervoor zorgen dat de Evantra Millecavalli in zo’n 2,8 seconden de 100 km/u aantikt. De aerodynamica is ook stevig onder handen genomen. De Millecavalli heeft een grote achterspoiler, sideskirts en een aangepaste voorspoiler, allemaal om het geheel wat meer downforce te geven.

De auto wordt officieel onthuld op 8 juni op de Autosalon van Turijn.

Mazzanti Evantra Millecavalli - Autovisie.nl -3

De eerdere Evantra zag er zo uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.