Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazda wil RX-Vision in productie nemen

Het was de ster van de Tokyo Motorshow afgelopen jaar, de Mazda RX-Vision Concept. Vandaag is er goed nieuws: de auto gaat er ook daadwerkelijk komen. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig.

mazda_rx-vision_concept

2020

Volgens het Australische Motoring heeft de top van Mazda zowel akkoord gegeven voor de productie als voor het design van de nieuwe sportcoupé, die waarschijnlijk RX-7 of RX-9 zal gaan heten. De productieversie van die auto moet over drie jaar voorgesteld worden en een jaar later moet hij in de showroom staan.

Rotatiemotor

Met de komst van de nieuwe auto krijgt ook de rotatiemotor weer nieuw leven. Er is nog weinig bekend over de motor van de auto, maar er wordt door insiders gesproken over een twin-turbo 1,6 liter twin-rotor rotatiemotor, de SkyActiv-R, met ongeveer 400 pk. Daarmee wordt het een van de meest geavanceerde rotatiemotoren ooit, laat staan in een productiewagen. Het leeggewicht moet onder de 1.300 kg blijven. Mazda koppelt het blok aan een transaxle-versnellingsbak, zodat de auto een optimale gewichtsverdeling krijgt.

Tokyo

Voordat Mazda de productieversie gaat tonen, zal het op de komende editie van de Tokyo Motorshow een volgende versie van de Concept Car laten zien. Tot die tijd moeten we het doen met plaatjes van de RX-Vision.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.