Autovisie
Autovisie Nieuws 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Mazda Kai Concept: Zo gaat de nieuwe 3 eruit zien!

We zien tegenwoordig weinig fraaie concept cars van Alfa Romeo meer. Mazda vult die leegte gelukkig keurig op met de ene na de andere schoonheid. Deze Kai Concept ziet er ook al zo lekker uit.

mazda_63

Verfrissend ook, hij heeft geen elektrotechniek onder de kap. De Mazda Kai Concept is uitgerust met een SkyActiv-X-motor. Die benzinekrachtbron heeft compressieontsteking, waardoor het mengsel van brandstof en lucht in de cilinders spontaan ontbrandt door de compressie van de zuiger.

Naadloze overgang

Althans, meestal… Mazda heeft iets bedacht wat Spark Controlled Compression Ignition heet. Dat zou voor een naadloze overgang tussen compressieontsteking en (als dat nodig is) vonkontsteking.

Arm mengsel

Volgens Mazda is het door compressieontsteking mogelijk om een motor op een bijzonder arm mengsel te laten lopen. Hierdoor zou de efficiency met ongeveer 20 tot 30 procent worden verbeterd in vergelijking met huidige SkyActiv-motoren en zelfs die van turbodiesels kunnen evenaren.

Mazda 3

De Kai Concept blikt vooruit op de toekomstige Mazda 3. Het studiemodel is 4,42 meter lang, 1,86 meter breed en 1,38 meter hoog, met een wielbasis van 2,75 meter. Daarmee verschilt de Kai Concept qua afmetingen nauwelijks van de huidige Mazda 3.

Fraai met een hoofdletter F: Mazda Vision Coupé Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.