Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazda in zee met pick-up-specialist Isuzu

Mazda neemt een nieuwe partner in de hand voor de ontwikkeling en productie van zijn pick-up BT-50. De volgende generatie zal in samenwerking met Isuzu worden uitgewerkt. In het verleden deed Mazda zaken met Ford voor zijn model met open laadbak.

Mazda BT-50 a

De volgende generatie pick-up zal door Isuzu worden ontwikkeld en de de Japanse branchegenoot gaat tevens de productie van het model voor zijn rekening nemen.

Wereldwijd

Wanneer de samenwerking ingaat, geven de beide partijen niet aan. Mazda laat alleen weten dat de datum voor de start van verkoop in een later stadium bekend wordt gemaakt. Het nieuwe model zal met uitzondering van de Noord-Amerikaanse markt wereldwijd in de verkoop gaan.

Thailand

De huidige BT-50, die onder meer in Europa wordt aangeboden, wordt door Mazda zelf gebouwd in Thailand.

LEES OOK: PSA IN ZEE MET TOYOTA VOOR PICK-UP

Opel

De pick-ups van Isuzu zijn al jaren ook in Nederland leverbaar. Zo verschenen onder andere de KB, Pick-up, Campo en D-Max bij de Nederlandse Isuzu-dealers. In de jaren negentig werd de Campo zelfs onder de merknaam Opel aangeboden. Niet alleen de pick-up, ook de terreinwagens Frontera en de Monterey waren vruchten uit de samenwerking tussen de Duitsers en de Japanners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.