Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Landaulet wordt opgetuigde Mercedes-Maybach S Cabriolet

De fonkelnieuwe Mercedes-Maybach Landaulet wordt een tweedeurs cabriolet en niet, zoals eerder gemeld, een vierdeurs variant. Dat geeft een betrokkene bij het project aan Autovisie aan. Volgens de persoon wordt momenteel de laatste hand aan de open vierzitter gelegd.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio ( A 217 ) 2015
Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio

Het open model onder Maybach-vlag wordt een aangepaste S Cabriolet. De volledige naam luidt Mercedes-Maybach S 650 Landaulet, waarbij de ‘650’-benaming duidt op de hogere positionering ten opzichte van de S 600. De 6,0 liter V12-motor wordt een stuk sterker dan de krachtbron in de vierdeurs Maybach  S 600. Er wordt gesproken over een vermogen van 650 pk, wat 120 pk meer is dan de S 600 en 20 pk extra is ten opzichte van de S 65 AMG.

Mercedes S Cabriolet dicht
Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio

Motorische upgrade

Naast de motorische upgrade beschikt de vierpersoons cabriolet over een luxere aankleding en heeft hij bijvoorbeeld een chroomstrip op de motorkap. De softtop beschikt volgens de persoon over een kleinere achterruit, wat de speciale uitstraling ten goede moet komen.

Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio ( A 217 ) 2015
Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio

Brabus

Mercedes brengt de productie van de S 650 Landaulet bij tuner Brabus onder. Het bedrijf uit Bottrop is echter geen onbekende van Mercedes, aangezien het voor het merk met de ster ook de Mercedes-Maybach S 600 Pullman vervaardigd.

Mercedes-Maybach S600 Pullman
Mercedes-Maybach S600 Pullman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.