Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Dak eraf met Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet in Genève

Met een open variant van de C- en de S-Klasse en de roadsters SLK, SL en GT heeft Mercedes-Benz een uitgebreid aanbod aan cabriolets. Toch ontbreekt er nog een. Juist, de Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet. 

Mercedes-Benz E-Klasse

Mercedes-Benz maakt het gemis van die luxe cabriolet snel goed. Op de autoshow in Genève, die in maart wordt gehouden, trekt de autobouwer het doek van de volwaardige vierpersoons cabriolet. Na de sedan, de Estate en de Coupé is de Cabriolet de vierde loot aan de E-Klasse-stam.

De auto groeit net als zijn coupébroer in alle richtingen en dat komt voornamelijk aan de inzittenden ten goede. Mercedes kan de open versie van de E-Klasse daarom nu wel als volwaardige vierpersoons cabriolet verkopen. Daartoe staan de bumpers liefst 12 cm verder uit elkaar. Ook de afstand tussen de voor- en achteras werd vergroot met 11 hele centimeters.

Mercedes E-Klasse Cabriolet imag0642

Dat alles om binnenin tot een grotere interieurruimte te komen. De inzittenden beschikken in de lengte over 5 cm extra bewegingsvrijheid. De aanpassingen zijn gelijk aan die van de E Coupé, die dus ook ten opzichte van zijn voorganger is gegroeid. De E-Klasse moest wel groeien want de kleinere C-Klasse is er ook als Coupé en Cabriolet. De vorige tweedeurs E-Klasses waren juist een mix van C- en E-techniek.

Stoelverwarming

Mercedes-Benz trekt volgende maand al het doek van de open E-Klasse, maar de verkoopstart laat tot komende zomer op zich wachten. Om het open rijden onder alle omstandigheden te veraangenamen – zowel in de winter als op late zomeravonden – beschikt de vierzitter over een windschot, luchtverwarming in de voor- en achterstoelen en een windgeleider boven de voorruit. Voor de koukleumen zal Mercedes op de optielijst stoel- en stuurwielverwarming zetten.

Mercedes E-Klasse Cabrioletimag0647Comfortniveau

De fabrikant is momenteel druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Autovisie-lezer Thomas Nota spotte onlangs in winterse omstandigheden de zonnigste variant van de E-Klasse. De auto behoudt zijn softtop, die naar verluidt nog minder geluid doorlaat dan voorheen. Mercedes-Benz claimt hetzelfde comfortniveau met gesloten softtop als dat van de coupévariant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.