Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen kan weer los: ‘alle problemen gefikst’

Elektronische problemen waren afgelopen zondag de oorzaak van het uitvallen van Max Verstappen in de Grote Prijs van Oostenrijk. De Nederlandse Formule 1-coureur lag op de tweede plaats toen zijn Red Bull bij het ingaan van de elfde ronde ineens begon te haperen.

Volgens motorleverancier Honda is de motor achterin de bolide van Verstappen onbeschadigd gebleven. Het uitvallen van teamgenoot Alexander Albon was eveneens te wijten aan elektronische problemen, meldt Honda na analyse van de data.

Geen schade aan motoren

“Die problemen hadden wel verschillende oorzaken”, aldus directeur Toyoharu Tanabe van Honda. “We hebben voor komend weekeinde maatregelen genomen. Aangezien onze motoren geen schade hebben opgelopen, zullen Max en Alex met dezelfde motoren rijden.”

Verstappen hoopt voor de tweede race in het nieuwe seizoen dat zijn Red Bull een iets betere balans heeft. “Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie”, zegt hij op zijn eigen website.

Max Verstappen 2020
Verstappen tijdens de persconferentie donderdag in Spielberg. (Afbeelding: AFP/ Bryn Lennon)

Max Verstappen hoopt op betere balans

“Als je de data bekijkt, zijn er nauwelijks bochten waar we langzamer zijn. In de meeste bochten zijn we sneller, maar ik was nog niet helemaal tevreden met de balans door de hele bocht”, analyseerde de coureur de data van de eerste race. “Op dit circuit heb je best wat vertrouwen nodig om voluit door de snelle bochten te kunnen gaan. Ik zeg niet dat we Mercedes in de kwalificatie zullen verslaan, maar als we in de kwalificatie op twee of drie tienden zitten, kunnen we er in de race zeker voor gaan.”

Verstappen viel in de Grote Prijs van Oostenrijk uit met een defecte wagen, maar krijgt dit weekend een herkansing bij de Grote Prijs van Steiermark, opnieuw op het circuit in Spielberg. Voorspellingen zijn er volgens de Limburger moeilijk te maken vanwege de weersverwachtingen. “We moeten eerst maar eens afwachten wat het weer gaat doen, want zaterdag valt er misschien regen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.