Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 31 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen boos om wangedrag fans: ‘Gewoon walgelijk’

Max Verstappen vindt het „walgelijk” dat een paar van zijn aanhangers bij de Grote Prijs van Hongarije merchandise-producten van zijn rivaal Lewis Hamilton in brand hebben gestoken. Op social media doken dit weekeinde daarvan beelden op. „Dat is natuurlijk onacceptabel”, zei de Formule 1-coureur na de door hem gewonnen race op de Hungaroring.

„Ik ben het hier absoluut niet mee eens, dit is gewoon walgelijk. Maar over het algemeen denk ik dat de meerderheid van de supporters tijdens de race en ook bij de podiumceremonie voor iedere coureur heeft gejuicht. Zo moet het ook zijn. Maar die video’s over het verbranden van merchandise vind ik echt niet kunnen.”

‘Orange Army moet zich gedragen’

Een dag voor de race in Hongarije lanceerde de Formule 1 de campagne ‘Drive It Out’. In een videoboodschap riepen onder anderen de coureurs, onder wie Verstappen, en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem op tot meer respect en verbinding, ook online.

Enkele weken geleden misdroegen Nederlandse Formule 1-fans zich ook al bij de Grote Prijs van Oostenrijk in Spielberg. Vooral vrouwen deden op de sociale media melding van seksistische, racistische en homofobe beledigingen door aanhangers van Verstappen. De Nederlandse coureur veroordeelde dat wangedrag toen.

Max Verstappen ijzersterk in Boedapest

De zogeheten ‘Orange Army’ was ook in Boedapest weer flink vertegenwoordigd. De fans zagen Verstappen vanaf de tiende startplek naar de zege rijden. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die vorig jaar na een intens gevecht de titel aan Verstappen moest laten, eindigde op de Hungaroring als tweede.

Na een korte zomerstop gaat het Formule 1-seizoen eind augustus verder in België, een week later gevolgd door de Dutch GP op Zandvoort. Bij beide races wordt een groot aantal Nederlanders verwacht.

Max Verstappen toont zich inhaalkampioen en wint GP Hongarije

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.