Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

‘Het beste van Max Verstappen moet nog komen’

Max Verstappen werd vorig seizoen op spectaculaire wijze kampioen en is nog lang niet klaar. Het beste moet nog komen van Nederlands trots in de Formule 1. Dat zegt teambaas Christian Horner van Red Bull Racing op de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen.

“Ik denk dat we het beste van hem nog moeten zien”, aldus de 48-jarige Engelsman op het Bahrain International Circuit, waar zondag de Grote Prijs van Bahrein wordt verreden. “Vergeet niet dat hij pas 24 jaar is. Hij zal zich de komende jaren blijven ontwikkelen en een steeds betere coureur worden.”

‘Max Verstappen is een sleutelfactor’

Verstappen rijdt al sinds 2016 voor Red Bull in de koningsklasse en veroverde vorig jaar voor het eerst de wereldtitel. Hij verlengde tot grote vreugde van Horner kortgeleden zijn contract bij de renstal met vijf jaar tot en met 2028.

“Max is een sleutelfactor in ons team. Hij is ook cruciaal voor ons als het gaat om de ontwikkeling van de auto. Zij input is enorm. In feite stuurt hij met zijn feedback het hele ontwikkelingsproces aan. Echt, onze ontwerpers en monteurs hangen aan zijn lippen als hij wat zegt over de auto.”

Formule 1 start met domper: Sebastian Vettel laat verstek gaan

Enorme prestatie

Horner raakt nog altijd niet uitgepraat over het vorige seizoen, toen Red Bull eindelijk de hegemonie van Mercedes wist te doorbreken. “Er is toen iets heel bijzonders gebeurd en dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Wij versloegen Mercedes, zeven keer op rij wereldkampioen bij de constructeurs. Het was een enorme prestatie om dat dominante team zo uit te dagen en met Max de titel te veroveren. We zijn er als team zo trots op dat hij nu met het nummer 1 mag rijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.