Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Marktaandeel EV’s in Noorwegen al boven de 30 procent

In Nederland was de Jaguar I-Pace heel even het best verkochte model, maar in Noorwegen komt de acceptatie van EV’s pas echt op stoom. Vorig jaar was bijna een derde van alle nieuwe verkochte auto’s een volledig elektrische.

Nissan Leaf

Noorwegen wil tegen 2025 volledig van de verkoop van brandstofauto’s af en lijkt goed op weg te zijn. Volgens de Norwegian Road Federation (OVF) hadden volledig elektrische auto’s vorig jaar een marktaandeel van 31,2 procent. Dat was in 2017 nog 20,8 procent en in 2013 slechts 5,5 procent. Volgens OVF-directeur Oeyvind Solberg Thorsen is er echter nog een lange weg te gaan. Twee derde van de 148.000 nieuw verkochte auto’s in Noorwegen heeft immers nog een verbrandingsmotor.

Volkswagen ID. Neo

Naar verwachting zal het marktaandeel van elektrische auto’s in Europa in de komende twee jaar flink stijgen. Het aantal modellen is nu nog relatief beperkt, maar in 2019 komt er een groot aantal nieuwe EV’s op de markt. Niet alleen in het hogere segment (Mercedes-Benz EQC, Audi e-Tron, Tesla Model 3) overigens, maar ook in het lagere. Er wordt veel verwacht van de Volkswagen ID. Neo, die eind dit jaar wordt voorgesteld. De Golf-achtige hatchback moet rond de 30.000 euro gaan kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.