Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jan 2019

BMW komt mogelijk met supercar boven i8

BMW overweegt met een McLaren 570S-concurrent te komen. Een directe opvolger van de i8 komt er waarschijnlijk niet, maar een model daarboven (eveneens met hybridetechniek) ziet BMW wel zitten.

bmw_vision_next_100_5

“Als je technicus bent, wil je één keer in je leven een supersportwagen bouwen”, zei Klaus Fröhlich, ontwikkelingsdirecteur bij BMW, tegen het Britse Autocar. “We hebben compacte en sterke elektrische aandrijfunits, we hebben een koolstofvezel chassis en we hebben nog steeds krachtige verbrandingsmotoren. Als we die combineren, dan krijgen we een echt performancepakket.”

Elektrificeren M-modellen

Fröhlich: “De supercars na 2020 – de McLarens, de Ferrari’s – worden allemaal deels elektrisch. Ook wij zullen hard werken aan het elektrificeren van onze M-modellen. Ze moeten niet alleen snel zijn in een rechte lijn, maar ook op het circuit uit de voeten kunnen, dus speelt hun gewicht een belangrijke rol. Volledig elektrische auto’s zijn nog te zwaar nu.”

Zes-in-lijn

De supersportwagen van BMW zou in 2023 op de markt kunnen komen, met een hybride aandrijflijn en een platform dat is gebaseerd op dat van de i8. Hij krijgt waarschijnlijk een grotere verbrandingsmotor dan de driecilinder van de i8, mogelijk een zes-in-lijn. Wat vermogen betreft wordt gedacht aan zo’n 700 pk, waarmee de auto de aankomende M8 voorbij streeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.