Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Mannen huren veel vaker auto dan vrouwen’

Mannen huren ruim vier keer vaker een auto dan vrouwen, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Rhino Car Hire. Van alle gehuurde auto’s wordt 82 procent door mannen geboekt en slechts 18 procent door vrouwen.

Rhino Car Hire keek daarvoor naar enkele duizenden boekingen. Opvallend zijn de verschillen in nationaliteit. Spaanse dames huren de meeste auto’s van alle vrouwen (31 procent), gevolgd door Nieuw-Zeelandse (30 procent) en Franse (24 procent) vrouwen.

Meer zelfvertrouwen

Waarom worden de meeste auto’s door mannen gehuurd? Volgens de onderzoekers zouden daar een aantal redenen voor kunnen zijn. Ze denken dat mannen meer zelfvertrouwen hebben achter het stuur en het dus geen probleem vinden om in het buitenland te rijden.

Tweede bestuurder

Daarbij worden vrouwen vaak als tweede bestuurder opgegeven door de mannen die de boeking doen. “Dat zien we al jaren”, aldus Phil Partridge van Rhino Car Hire, “dus besloten we om er verder in te duiken. Het verschil tussen mannen en vrouwen is echter groter dan we dachten.”

Credit card

En het blijkt lastig om daar een verklaring voor te vinden. De onderzoekers dachten dat mannen misschien vaker boeken omdat ze vaker een credit card hebben, maar dat blijkt juist andersom te zijn. Vrouwen hebben vaker een credit card, aldus kredietwaardigheidschecker Experian.

Traditiegetrouw

“We weten het eigenlijk niet”, zegt Partridge. “We denken dat mannen traditiegetrouw vaker rijden binnen een gezin en dat ze meer vertrouwen hebben in hun rijkwaliteiten, waardoor ze gemakkelijker in een vreemde auto stappen en onbekende wegen aandurven. We staan open voor suggesties.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.