Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Je mag je Mercedes-AMG Project One niet zomaar verkopen

Als superrijke autokoper mag je ook helemaal niks meer tegenwoordig! Een Ford GT mag je niet zomaar verkopen en straks de aankomende Mercedes-AMG Project One ook al niet.

Showcar Mercedes-AMG Project ONE, 2017

Mercedes-AMG bouwt niet meer dan 275 exemplaren van de Project One en die zijn uiteraard allemaal vergeven. Het zou dus zomaar kunnen dat iemand in 2019 zijn ruim 2 miljoen euro kostende hypercar in ontvangst neemt en hem gelijk op Marktplaats zet voor 3 miljoen euro. Dat wil Mercedes-AMG niet, dus moet iedere koper zijn krabbel zetten onder een ‘ik beloof plechtig om mijn Project One niet gelijk te verpatsen’-verklaring.

John Cena

Ford doet het ook met de GT. Kopers verplichten zichzelf om de supersportwagen twee jaar te houden. Voor die tijd mogen ze hem niet verkopen. Worstelaar John Cena deed dat wel en werd aangeklaagd door Ford. Ook verscheen er een gloednieuwe GT op een autoveiling van Mecum. Ford probeerde de verkoop te voorkomen met een kort geding, maar werd in het ongelijk gesteld. De fabrikant sleept het veilinghuis nu voor de rechter.

Formule 1

De Mercedes-AMG Project One heeft een Formule 1-achtige aandrijflijn. Zijn 1,6 liter V6 turbo draait maximaal 11.000 toeren per minuut (!) en wordt geholpen door vier elektromotoren. Met zijn gecombineerde vermogen van 1000 pk sprint hij in minder dan 6 seconden van stilstand naar 200 km/h. Zijn topsnelheid ligt boven de 350 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.