Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Fiat Chrysler wil Jeep-kopie van Mahindra blokkeren

Fiat Chrysler stapt naar de rechter. Het autoconcern wil voorkomen dat de Indiase fabrikant Mahindra zijn Roxor importeert in de Verenigde Staten. Het model is een kopie van de originele Jeep, aldus Fiat Chrysler.

mahindra-roxor-6d7e1aca

Volgens Automotive News Europe schrijft Fiat Chrysler in zijn aanklacht dat de Mahindra Roxor “een vrijwel identieke kopie is van de iconische Jeep”. En dat is ook niet zo raar, want de Roxor is gebaseerd op de Mahindra Thar, die gebaseerd was op de Mahindra MM540, die gebaseerd was op de originele Jeep. Fiat-Chrysler heeft foto’s bij zijn aanklacht gedaan waarop de Roxor met de Jeep wordt vergeleken.

Kostenvoordeel

Mahindra – dat zijn hoofdkantoor in Mumbai heeft – opende vorig jaar een kantoor in de Amerikaanse staat Michigan. De fabrikant bouwt de Roxor in India en exporteert half afgebouwde auto’s naar de Verenigde Staten, waar ze in Detroit verder worden geassembleerd. Fiat Chrysler zegt dat Mahindra de Roxor ver onder de prijs van een Jeep Wrangler kan verkopen door zijn kostenvoordeel.

Afhankelijk van Jeep

Waarom is Fiat Chrysler er zo op gebrand om Mahindra te stoppen? Omdat het concern erg afhankelijk is geworden van Jeep. De verkopen van het Amerikaanse merk groeien sterk, waar die van andere Fiat-Chrysler-merken stagneren. In het afgelopen kwartaal werden er 21 procent meer Jeeps verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.