Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Mag het een tandje minder met de Max-verering?

Voor- of achterwielaandrijving? Atmosferisch of met turbo? Senna is de grootste, nee toch Schumacher. Terwijl we allemaal liefhebber zijn, zit de autowereld vol tegenstellingen. Niks mis mee want wat is nu mooier dan zulke bij voorbaat winnaarloze debatten met elkaar voeren? Vandaag: mag het een tandje minder met de Max-verering?

Ze rijden komen weekeinde weer in Melbourne, de helden van het Formule 1-circus. En het kan niemand zijn ontgaan, we doen eindelijk weer mee. Nou ja we, Max Verstappen natuurlijk. Als fan kan je dat niet anders dan geweldig vinden. Helemaal omdat Verstappen junior zijn zitje niet te danken heeft aan een grote zak met geld, maar aan een enorm talent. In iets meer dan een jaar van de karts naar de koningsklasse; het valt bijna niet voor te stellen. Maar vooralsnog maakt Verstappen niet de indruk er zelf erg van onder de indruk te zijn.

“Sinds de aankondiging dat Max zou gaan racen stegen de verwachtingen naar een onrealistisch niveau”

Zo nuchter als de Nederbelg er zelf onder is, zo heftig zijn de reacties van de fans. Sinds de aankondiging dat Max voor Toro Rosso zou gaan racen stegen de verwachtingen naar een niveau dat volstrekt onrealistisch is. Wanneer je een rondje facebook doet, zie je postings waarin mensen zeker weten dat Max iedereen eraf zal rijden. Een overwinning is een kwestie van maanden. Het enige dat er nog aan ontbreekt, is dat Verstappen al dit jaar titelkandidaat is. Zonder ook maar iets af te willen doen aan het talent van Max, maar het begint allemaal een beetje hilarisch te worden.

Zelf stelt Max dat punten pakken dit jaar een realistisch doel is. “Met klasseringen tussen de achtste en tiende plek doe ik het goed”, zei hij tegen De Telegraaf. “Ik ben een coureur, geen tovenaar.” Een scherpe en realistische kijk op de zaak. Want overzie je de resultaten van zijn voorgangers bij Toro Rosso dan was dat wat ze zo’n beetje deden. En jongens als Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo zijn bepaald geen middelmaat.

F1 Testing In Barcelona - Day One

Dat we met zijn allen snakken naar een echte grote held in de Formule 1 is logisch. Nederland heeft helaas altijd genoegen moeten nemen met op zijn best net niet. Zo’n beetje elk denkbaar klein land heeft een GP-winnaar of zelfs kampioen. Van Finland tot Venezuela. Dus het is nu een keer onze tijd en in al die jaren heeft niemand er zo goed voorgestaan als Max Verstappen. Tegelijkertijd zijn F1-loopbanen grilliger dan ooit, vraag maar aan Jean-Eric Vergne. Dus gun Verstappen de tijd om tot de prestaties te komen die we hem allemaal toewensen.

Wordt Max Verstappen dan eindelijk onze grote Formule 1 held? Praat mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.