Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Luxemerken haken massaal af voor Autosalon van Parijs 2016

Wie al kaartjes heeft geboekt en een hotel heeft gereserveerd voor een bezoek aan de Autosalon van Parijs 2016, moet goed opletten. Mocht je specifiek voor de luxemerken gaan, weet dan dat er nauwelijks kostbare limousines en sportwagens op de Parijse beursvloer te zien zullen zijn. De luxemerken haken massaal af!

Aston Martin, Bentley, Cadillac, McLaren, Lamborghini en Rolls-Royce, het crème de la crème van de internationale auto-industrie hebben allemaal bedankt voor deelname aan de Franse autoshow. Ook Mazda en Ford behoren tot het clubje autobouwers dat afziet van deelname aan de 2016-editie. Navraag bij de autobouwers levert uiteenlopende reacties op. De een geeft aan geen nieuws te hebben en de ander klaagt over de hoge kosten in verhouding tot wat een dergelijke presentatie voor het merk oplevert.

“Afgelopen jaar trok de beurs 1,25 miljoen bezoekers”

Ontbrekende primeurs

De organisatie van de Autosalon van Parijs gaat er juist prat op dat het de grootste autotentoonstelling ter wereld. Afgelopen jaar trok de beurs 1,25 miljoen bezoekers en schitterden er 65 wereldprimeurs. Maar dit jaar geen wereldprimeurs in de vorm van een Rolls-Royce Dawn Black Badge, de Lamborghini Centenario Roadster, Aston Martin DB11 V8, Bentley Continental GT of McLaren 570S Spider. IMG_4035.jpg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.