Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

De Lumma CLR 8S was ooit een Audi Q8

De Audi Q8 valt van zichzelf al op, maar voor degene die echt wil opvallen is er nu de Lumma CLR 8S, oftewel een door Lumma Design ‘verbeterde’ Q8.

Lumma CLR 8S

De ene Duitse tuner is de andere niet. De heren bij bijvoorbeeld ABT houden zich doorgaans redelijk in qua styling en focussen zich vooral op het verhogen van het motorvermogen en het verbeteren van de wegligging. Alpina neemt de topmodellen van BMW en maakt ze nog luxer en geraffineerder zonder dat het uiterlijk hieronder lijdt. En Brabus maakt eigenlijk alles van Mercedes-AMG zwart en geeft ze teveel vermogen. Lumma Design doet eigenlijk niets van bovenstaande. Het pakt in dit geval namelijk alleen het uiterlijk van de Audi Q8 aan. Of dat gelukt is…

Transformatie

Horst Lumma en zijn ‘design specialists’ hadden het één en ander op te merken op het toch al niet onopvallende uiterlijk van de Audi Q8. Daarom besloten ze hem nog dikker te maken. Letterlijk. De Lumma CLR 8S, zoals de Q8 na zijn transformatie moet heten, heeft extra brede wielkasten gekregen. Deze worden aangevuld met een verlaagde voorbumper met spoiler, sideskirts en een achterbumper met diffuser.

Lumma CLR 8S

Om die diepere wielkasten te vullen heeft Lumma ook nieuwe velgen ontwikkeld. De keuze is hierbij tussen 22 inch of 24 inch. Let wel, deze zijn optioneel naast de bodykit. Dit geldt ook voor de zwarte bekisting die op de motorkap te vinden is en de uit drie delen bestaande spoiler boven het achterraam. Lumma stelt dat deze ook prima zouden staan op een standaard Q8.

Made in Germany

De bodykit en optionele extra’s kunnen netjes in de kleur van de auto gespoten worden, maar dan ziet niemand dat het hier om hoge kwaliteit materialen gaat. De ‘Made in Germany’ onderdelen kunnen desgewenst ook in naakt koolstofvezel uitgevoerd worden.

Als laatste biedt Lumma klanten de mogelijkheid om de binnenkant van de auto naar wens te stijlen. Dit gebeurt dan natuurlijk in goed overleg. Daarnaast hebben ze ook wat tuningopties klaarstaan voor de motor. Wat deze precies zijn laat het bedrijf niet weten.

Audi SQ8

Onlangs gaf Audi zelf de Q8 ook een krachtigere verschijning met de Audi SQ8. Deze is niet alleen qua uiterlijk een stuk sportiever dan de standaard Q8, maar ook onderhuids presteert hij beter. Met een V8 TDI die goed is voor 435 pk en 900 Nm komt de kolos makkelijk van zijn plaats. Dankzij de elektronische compressor die het turbogat opvult tikt de SQ8 binnen 4,8 seconden de 100 kilometer per uur aan. De topsnelheid van de SUV ligt op 250 km/h.

Audi SQ8 TDI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.