Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Lucid Motors zou overname door Ford willen’

Niet alleen de Lucid Motors Air heeft er flink de vaart in, ook de fabrikant zelf gaat hard. Hard door het geld heen, bedoelen we dan, want Lucid Motors heeft zoveel kapitaal nodig dat het merk Ford zou hebben benaderd voor een overname.

Volgens Automotive News heeft Lucid Motors de Amerikaanse bank Morgan Stanley ingehuurd om meer kapitaal te vinden. Dat heeft de fabrikant nodig om de Air verder te ontwikkelen en een fabriek voor dat elektrische model neer te zetten. Lucid Motors zou daarbij ook Ford hebben benaderd over een mogelijke overname. Ford is naar verluidt niet geïnteresseerd.

LEES OOK: PROTOTYPE LUCID MOTORS AIR HAALT TOP VAN 378 KM/H

Lucid Motors is in 2007 opgericht. In eerste instantie bouwde het bedrijf batterijen voor elektrische bussen in China. Daarna startte Lucid Motors de productie van de Air. Die elektrische Tesla Model S-concurrent zou in 2018 in productie moeten gaan, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Lucid Motors heeft zo’n 700 miljoen dollar (ruim 600 miljoen euro) nodig om een fabriek te bouwen. En nog meer om de Air uit te ontwikkelen.

Lucid Motors Air gaat Tesla in de weg rijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.