Autovisie
Autovisie Nieuws 15 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Lucid Motors Air gaat Tesla in de weg rijden

Het wordt nog druk in het elektrische zakenautosegment. Niet alleen Faraday Future waagt zich in het vaarwater van Tesla, maar ook het Amerikaanse bedrijf Lucid Motors, dat net het doek van deze Air heeft getrokken.

l1

De auto is een Tesla Model S-concurrent, maar richt zijn vizier ook op topsedans als de BMW 7 Serie en Mercedes-Benz S-Klasse. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren, die samen goed zijn voor 1000 pk. De voorlopige instapversie van de Air heeft aan accupakket van 100 kWh (ter vergelijking: dat heeft het topmodel van de Model S-reeks nu ook) en er komt later ook nog een 130 kWh-variant beschikbaar. Volgens Lucid Motors haalt de Air op een volle batterij zo’n 650 km. De sprint naar 60 mph (96 km/h) – het ‘party piece’ van elektrische auto’s – gaat in ongeveer 2,5 seconden.

LEES OOK: TESLA MODEL S-LIJKWAGEN – EEN MOMENTJE STILTE

Volgens Lucid Motors komt de Air in 2018 op de markt. Het model – dat uiteraard wordt geleverd met een sloot aan autonome functies – gaat in de Verenigde Staten ongeveer 100.000 dollar kosten (omgerekend zo’n 95.000 euro) en daarmee is hij goedkoper dan de Tesla Model S P100D. Lucid Motors liet eind november weten voor 700 miljoen dollar (ongeveer 668 miljoen euro) een fabriek te willen bouwen in de Amerikaanse staat Arizona. Hoe het in 2007 opgerichte bedrijf – dat voorheen Atieva heette – aan dat geld komt? Van investeerders zoals het Chinese LeEco, dat ook de Lucid-concurrent Faraday Future financiert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.