Autovisie
Autovisie Nieuws 14 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Doorlopende koplamp voor Faraday Future

Achterlichten die over de hele breedte van de auto lopen zien we al vaker, maar voor koplampen is het een ander verhaal. Faraday Future wil daar verandering in aan gaan brengen.

Lamp

De onthulling van de eerste auto van het Amerikaanse Faraday Future komt steeds dicherbij. Begin januari trekt het bedrijf het doek – na een maandenlange teasercampagne – eindelijk van de auto. In bovenstaande foto lijkt de auto een doorlopende koplamp te krijgen, net als de vorig jaar getoonde FFZero1. Die Concept Car moet niet alleen een voorproefje geven van de nieuwe techniek die het merk gebruikt, maar ook gedeeltelijk van het design. Daar hoort de koplamp bij. De laatste keer dat we iets vergelijkbaars zagen was met de eerste twee generaties van de Mercury Sable. Bij die auto’s was het deel tussen de koplampen verlicht door een vrij zwakke lamp. Hierdoor was het niet verblindend, maar viel de auto wel direct op in het straatbeeld.

CES

In tegenstelling tot de FFZero1 wordt het nieuwe elektrische model van Faraday Future geen hypercar. Het moet een crossover worden die het op moet gaan nemen tegen Tesla’s Model X. Hij krijgt een zeer groot accupakket dat in de bodem van de auto verwerkt zit en elk wiel krijgt zijn eigen elektromotor. Over prestaties wordt nog niet gesproken, maar ongetwijfeld liggen die in de buurt van die van de Model X. Begin januari weten we meer, als de auto op de grootste consumentenelektronicabeurs van de wereld, de CES in Las Vegas, wordt onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.