Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin zet volgende stap richting eerste SUV van het merk

Aston Martin heeft de aankoop van een nieuwe productiefaciliteit in St Athan in Wales afgerond. Nu kan de Britse sportwagenbouwer voorbereidingen treffen om de faciliteit klaar te maken voor de bouw van zijn eerste SUV. Het is de bedoeling dat binnen twee jaar de eerste auto’s uit de fabriek te Wales rollen.

Vestigingsplaats

De autobouwer kondigde eerder aan auto’s buiten de huidige fabriek te Gaydon te gaan vervaardigen. De zoektocht naar een nieuwe lokatie werd echter snel afgerond. Na het bekijken van twintig mogelijke plekken wereldwijd werd in februari van dit jaar St Athan gekozen als tweede vestigingsplaats.

Aston Martin DB11_Embargo 010316 1400CET_16

.

LEES OOK: IN DE HERKANSING: ASTON MARTIN BOUWT DB4 GT NOG 25 KEER

Opleiding

Aston Martin zal £200 miljoen investeren in de faciliteit voor de bouw van SUV’s en sportsedans. In totaal zullen er 750 personen komen te werken, waarvoor de sollicitatierondes afgelopen zomer zijn gestart. Aston Martin geeft aan dat de eerste nieuwe medewerkers al in de fabriek te Gaydon worden opgeleid.

DB11 Volante_2018_0114.000

In de fabriek te St Athan moeten uiteindelijk 7.000 auto’s per jaar worden gemaakt, zegt Andy Palmer tegen Autovisie. Het productievolume komt bovenop de geplande 7.000 sportwagens uit Gaydon, zodat Aston Martin over enkele jaren 14.000 auto’s op jaarbasis zal vervaardigen. De fabriek in Gaydon specialiseert zich in de sportwagens van het merk, de Vantage, DB11 en de Vanquish. In St Athan verlaten in de toekomst SUV’s en sportsedans de fabriekspoort.

Aston Martin DB11 V8 - Autovisie.nlProductoffensief

De komende jaren zal Aston Martin elke negen maanden een nieuw model introduceren. Met de DB11 Coupé werd het startsein gegeven en de DB11 Volante is reeds aangekondigd. De opvolger van de Vantage-familie komt in 2019, net als de AM-RB-001 en de eerste SUV. De Vanquish, een tweede SUV en twee sportsedans komen daarna.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.