Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

De luchtgekoelde Porsche 911 Turbo is terug!

Toepasselijk dat deze Porsche 911 Turbo in Golden Yellow Metallic is gespoten, want deze 993 gaat goud geld opbrengen als hij op 27 oktober wordt geveild. Hij is gloednieuw! Porsche bouwde hem om te vieren dat het merk zeventig jaar bestaat.

porsche_911_turbo_classic_series

Deze 911 Turbo van de 993-generatie werd in anderhalf jaar door specialisten van Porsche Classic in elkaar gezet. Zijn carrosserie kreeg dezelfde bescherming tegen corrosie als moderne Porsches en werd gespoten in de goudgele kleur van de 911 Turbo Exclusive Series uit 2018. Er staat Turbo achterop, maar op de flanken prijken de luchtinlaten van de Turbo S, die in 1998 ook als optie op de Turbo te bestellen waren. Het chassisnummer van de auto volgt op dat van de laatste 993 Turbo die twintig jaar geleden van de band rolde.

Alleen op het circuit

Achterin ligt de motor uit de 993 Turbo S, een luchtgekoelde 3,6 liter twinturbo zescilinder boxermotor met 450 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en vierwielaandrijving. Alle onderdelen komen uit het assortiment van Porsche Classic. De unieke 911 Turbo mag alleen worden gebruikt op het circuit omdat hij niet aan de hedendaagse wettelijke eisen voldoet. Hij wordt op 27 oktober geveild in het Porsche Experience Center in Atlanta. De opbrengst gaat naar de Ferry Porsche Foundation, die zich bezighoudt met onderwijs voor kansarme jongeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.