Autovisie
Autovisie Nieuws 25 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lotus vraagt om hulp: “Waar is onze eerste auto?”

Lotus vraagt liefhebbers, verzamelaars en andere autofans om hulp bij het vinden van de eerste Lotus ooit gebouwd. Het gaat om een Lotus Mark I, die door niemand minder dan merkoprichter Colin Chapman eigenhandig in elkaar is geschroefd.

Kleine garage

De Lotus Mark I werd in 1948 door Colin Chapman gebouwd in Londen in de kleine garage van zijn toenmalige schoonouders. De auto is al meer dan zestig jaar zoek. Lotus bestaat dit jaar zeventig jaar en zou het erg leuk vinden om de eerste gebouwde Lotus terug te vinden. Die auto vormt immers de bron van het bestaan van deze beroemde Britse sportautoproducent.

Colin Chapman competing in the Lotus Mark I. Copyright the Colin Chapman Foundation

135 pond

Documentatie over de Lotus Mark I is er genoeg, maar de actuele locatie van de auto is een raadsel. Chapman nam met de Mark I in 1948 deel aan verschillende evenementen. Met succes overigens. Colin bleef de auto verbeteren en begon zelfs aan de bouw van de Mark II. Zijn eerste auto werd in november 1950 verkocht voor 135 pond, maar sindsdien is de auto spoorloos, ook al is het bekend dat de toenmalige koper in Noord-Engeland verbleef. De grote vraag: waar is de auto nu? Lotus is al enkele jaren opzoek naar de verloren eerste auto. Maar zonder resultaat. Daarom roept Lotus nu de hulp in van het publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.