Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Lotus Type 130 draagt naam Evija

Lotus grijpt het Goodwood Festival of Speed aan om een nieuw puzzelstukje van zijn eerste elektrische hypercar te leggen. De Engelse autobouwer verklapt nu de naam. Hij gaat Evija heten.

Lotus Evija Logo

Eviwat? Evija. Je spreekt het uit als Ev-eye-a’ en volgens de sportwagenbouwer betekent het ‘the first in existence’ of ‘the living one’. In de naam komt ook EV voor en dat is passend voor de ‘electric vehicle’. De sportwagen is het eerste elektromodel van het merk. Bovendien is het de eerste auto die onder supervisie van eigenaar Geely wordt gemaakt. Voor de ontwikkeling heeft Lotus de hulp ingeroepen van Williams Advanced Engineering, een onderdeel van de Formule 1-renstal die momenteel onderaan het kampioenschap bungelt. Lotus Evija

Type 130

Lotus kondigde enkele maanden geleden de komst van de hypercar aan. Het bedrijf sprak toen van Type 130, wat de interne codenaam voor het model is. De auto wordt een carbon fibre sportcoupé met een ongeveer 2000 pk sterke elektrische aandrijflijn. Lotus zal de auto volgend jaar in productie nemen. Hoewel er in eerste instantie geen sprake was van een gelimiteerde oplage, blijkt het productievolume wel degelijk vooraf vast te staan. Lotus maakt slechts maximaal 130 stuks -het kunnen er dus ook minder worden- van de supersnelle hypercar.

Lotus Evija
Computerillustratie Schulte Design

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.