Autovisie
Autovisie Nieuws 17 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lotus heeft nieuwe topman: Phil Popham

Jaguar Land Rover-veteraan Phil Popham is aangesteld als de nieuwe CEO van Lotus Cars en senior vice president voor de commerciële activiteiten van Group Lotus. De complete verantwoordelijk van Group Lotus blijft in handen van Feng Qingfeng, die door moederbedrijf Geely in juni dit jaar werd aangesteld.

Popham

Phil Popham wordt per 1 oktober werkzaam bij Lotus Cars en legt dan verantwoording af aan Qingfeng. Popham is nu nog werkzaam bij Sunseeker International – een grote Britse bouwer van luxe motorjachten – waar hij al vier jaar CEO is. Daarvoor was hij negen jaar werkzaam bij Jaguar Land Rover op een hoge commerciële positie.

Phil Popham 2
Phil Popham

Geld investeren

Popham moet Lotus verder helpen groeien en van Lotus vooral een internationale speler maken. Daarvoor is het nodige geld beschikbaar. Moederbedrijf Geely heeft aangegeven 1,5 miljard euro in Lotus te willen pompen. Het plan is om van Lotus een wereldwijd succesvol luxemerk te maken, zoals Porsche en Ferrari dat zijn. Zhejiang Geely Holding Group is naast Lotus ook het moederbedrijf van Volvo, Polestar en Lynk & Co.

Concurrerend merk

“We laten Lotus niet alleen in Hethel groeien, maar ook wereldwijd om van Lotus een concurrerend merk te maken en een erkende speler op de sportautomarkt”, aldus Qingfeng. Momenteel heeft Lotus drie modellen: de Elise, Exige en Evora. De laatste exemplaren van de 3-Eleven worden gebouwd. Lotus komt in de nabije toekomst met een SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.